Rabdarea in trading

De tinut minte: "Emotiile te fac sa fii prost."

Desi poate nu ti se pare, rabdarea are un rol major in trading, fie ca vorbim despre rabdarea de a astepta momentul potrivit pentru a intra intr-un trade, fie ca vorbim despre rabdarea de a lasa tradeul sa mearga, indiferent daca merge in favoarea sau impotriva ta.

Ai un sistem pus la punct, ai rabdare si lasa-l sa mearga. Asta e si ideea de a avea un sistem, un algoritm de trading – tocmai pentru a nu strica lucrurile cu emotiile si nerabdarea ta.

Nerabdarea, de cele mai multe ori strica treaba, chiar daca ai deschis o pozitie intr-un moment potrivit, de foarte multe ori, la cea mai mica lumanare care merge impotriva, ai tendinta sa inchizi, sau sa muti stop lossul, sau mai rau, sa anulezi stop lossul.

Cu siguranta ai auzit de FOMO (fear of missing out) – face multe conturi sa intre in rosu si de cele mai multe ori sa ajunga la lichidare prin margin call.

Daca dintr-un motiv sau altul nu ai prins momentul potrivit, cel mai bine este sa consideri ca tradeul ala nu a fost pentru tine si sa treci mai departe. Nu te grabi sa prinzi “ce a ramas”, ai rabdare. Ocazii vin in fiecare zi.